S-ar putea să nu mă ridic la standardele voastre, morale sau culturale, după cum la fel de bine s-ar putea ca voi să nu vă ridicaţi la standardele mele. Acesta e un blog personal, citeşte cine vrea, cine nu, să nu mai piardă timpul aici, va găsi cât e netul de mare ceva să-i placă. Nu sunt expert în nimic şi nu dau cu sfaturi, doar cu păreri. Face-ţi cum vă taie capul, sunteţi singurii răspunzători de acţiunile voastre!

joi, 28 ianuarie 2010

Maraton montan la Moieciu de Sus

Pe data de 1 Mai 2010 va avea loc la Moieciu de Sus un maraton montan. Mi-am permis sa reproduc aici regulamentul concursului, aşa cum a fost publicat pe site-ul organizatorilor: 

1. ORGANIZARE
Ecomarathon este organizat de Centrul de Ecologie Montana.

2. CURSA
43km; 2100D+ Diferenta de nivel pozitiva; Timp limita 9h
Ecomarathon este o competitie de alergare montana, traseul fiind alcatuit din 90% drumuri forestiere si poteci de munte si 10% drum asfaltat. Startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
Traseul va fi marcat periodic. Harta traseului se gaseste aici: www.ecomarathon.ro

3. PARTICIPARE
Concursul este deschis celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical sa sustina acest tip de efort.

4. INSCRIERE
Inscrierea se face prin completarea formularului aflat pe pagina maratonului la adresa: http://www.ecomarathon.ro/inscriere-2010 incepand cu 1.02.2010.
Fiecare participant va trebui sa achite o taxa de participare anuntata la deschiderea inscrierilor in care sunt incluse: tricoul maratonului, numar de concurs, medalie, realimentarea in timpul cursei.
La validarea inscrierii fiecare participant va trebui sa semneze declaratia de responsabilitate.
Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati inregistrarea va rugam sa anuntati acest lucru prin mail la info@ecomarathon.ro
In cazul retragerii din cursa taxa de participare nu va fi inapoiata.

5. ECHIPAMENT
Se recomanda urmatorul echipament:
- pantof de alergare cu profil montan
- numar (dat de organizator)
- bidon cu apa, 0,5 litri
- batoane energizante sau geluri energizante
- haina de ploaie/vant
- telefon mobil

6. PUNCTE DE CONTROL/PUNCTE DE ALIMENTARE
Pe parcursul traseului vor fi amenajate 4 puncte de control si 5 puncte de alimentare unde se vor gasi bauturi energizante, apa, fructe, zahar.
Punctele de control si punctele de realimentare vor fi marcate corespunzator si vor fi vizibile.

7. DESCALIFICARE
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:
-  pierderea numarului de concurs
-  nerespectarea traseului (nu sunt premise scurtaturile potecilor care coboara sau urca in zig-zag)
-  utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei
-  parasirea echipamentului pe traseu
-  aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control sau la punctele de alimentare
-  neacordarea de ajutor unui alt alergator aflat in dificultate
-  lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, voluntari
- depasirea timpului limita anuntat in prealabil de organizatori

8. SIGURANTA
Pe parcursul concursului circulatia rutiera pe portiunile nu va fi restrictionata, de asemenea pe traseul concursului se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident in care au fost implicati participanti la Ecomarathon, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
Alergatorii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care vre-un concurent se raneste sau se accidenteaza sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate in caz de nevoie.
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

9. SUPORTERI
Este interzis suporterilor si spectatorilor sa insoteasca participantii in cursa. Deasemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior exceptie facand punctele de alimentare de unde participantii pot primi alimente si bauturi energizante de la suporteri si spectatori. Spatiul va fi delimitat si marcat de organizatori.
Pe durata cursei fiecare participant trebuie sa-si care singur echipamentul si ii este interzis sa primeasca ajutor din exterior.
Organizatorii pot penaliza participantii ai caror suporteri nu respecta aceste reguli.


10. TRASEU
Startul si Sosirea sunt in Moieciu de Sus. Traseul este alcatuit din 3 bucle ce formeaza trifoiul EcoMarathonului.
· START - Moieciu de Sus - La Mandru - Fundata - Moieciu de Sus: cca: 11 km
· Moieciu de Sus - Culmea Lunga - Valea Lunga - Cheile Gradistei - Fundata - Moieciu de Sus: cca 17 km
· Moieciu de Sus - La Bisericuta - Valea Bangaleasa - Poiana Gutanu - Poiana Plesii - Moieciu de Sus - SOSIRE: cca 15 km
Detalii despre traseu, harta si profilul traseului se gasesc pe pagina maratonului www.ecomarathon.ro


11. CLASAMENT si PREMII
Cronometrarea se face la secunda, va castiga cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctual de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului.
Premierea se va face pentru urmatoarele categorii: masculin si feminine, seniori si veterani, cu urmatoarele categorii de varsta: 18-35 de ani, 36-45 de ani, peste 45 de ani.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si alte premii.
Fiecare participant ce va termina cursa incadrandu-se in timpul precizat de organizatori va primi medalia EcoMan.

12. SCHIMBARE TRASEU – ANULAREA CURSEI
Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil.
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
In caz de forta majora, prin asta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a maratonului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, 50% din taxa de participare va fi returnata.

13. RESPECTAREA MEDIUL INCONJURATOR NATURAL SI CULTURAL
Principii
Ca fundatie care se implica in studiul si monitorizarea mediului montan si alpin si ca organizatori ai EcoMarathonului, Centrul de Ecologie Montana are ca prim obiectiv protejarea si conservarea mediului montan.
Dorim ca amprenta noastra asupra mediului natural si cultural provocata prin organizarea si desfasurarea EcoMarathonului sa fie cat mai aproape de ZERO.
Acest obiectiv trebuie luat in considerare nu numai de catre noi ca organizatori ci si de catre participanti, sustinatori, parteneri, spectatori si voluntari si aplicat prin urmatoarele actiuni:
a.    Combate eroziunea solului de-a lungul traseului!
Nu parasi poteca marcata, nu folosi scurtaturile, chiar daca ele par a fi mai rapide. Fii un exemplu in acest sens pentru toti ceilalti si atentioneaza-i daca nu actioneaza si ei la fel ca tine. Fii constient ca daca folosesti scurtaturile nu numai ca poti fi descalificat, dar contribui la distrugerea directa a solului si a covorului vegetal, a fanetelor (unul dintre cele mai sensibile ecosisteme cultural cu o biodiversitate maxima !!) si prin urmare aduci un prejudiciu proprietarului fanetei, si nu in cele din urma maresti propriul risc de a te accidenta.
b.    Respecta proprietatea satenilor!
Gandeste-te ca o mare parte din traseul EcoMarathonului parcurge proprietati private. Fanetele si padurile sunt prorprietatea unor familii din Moieciu de Sus sau din Fundata. Ele reprezinta elementul de baza al vietii traditionale din regiunea noastra. Respecta proprietarii si faptul ca te lasa sa treci pe proprietatea lor. Inchipuie-ti ca noi am organiza un concurs de alergare prin apartamentul tau, prin casa sau gradina ta. Exact asta facem noi la Moieciu de Sus: parcurgem gradinile satenilor si vrem ca tu sa respecti faptul ca ei ne lasa sa facem asta.
c.    Nu arunca gunoi pe traseu!
Este cel mai simplu lucru pe care il poti face si pe care noi il solicitam de la tine, dar gandeste-te la mai mult ce ai putea face: sa nu ‘produci gunoi’ ! Despacheteaza deci fiecare produs de care ai nevoie pe traseu, inainte de concurs. Daca ai totusi ceva ambalaj pe care nu-l poti evita (batoane, geluri, tuburi de gel, etc) nu le arunca, ci ia-le cu tine pana la zona centrala a concursului in Moieciu de Sus.
d.    Noi, ca organizatori, o sa reducem la maxim utilizarea recipientelor de unica folosinta si de aceea te rugam sa utilizezi pe traseu la toate punctele de realimentare in locul paharelor de unica folosinta bidonul tau (obligatoriu).
e.    Redu propriul taurucsac de bioxid de carbon!
Atunci cand vei veni la Moieciu incearca sa utilizezi mijloacele de transport in comun si daca totusi te hotarasti sa vii cu masina, atunci nu veni singur. Ia cu tine alti participanti sau sustinatori! Astfel contribui putin ca mediul inconjurator natural si cultural sa ramana la fel o bucata de vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu